Sjøørret!

30/4-2/5

Vi dro til ei øy i Sandebukta for å jakte sjøørret. Kanoen ble lastet med fiskeutstyr, telt og sovepose og vi padlet i god vind, men strålende sol til øya. Og lettlurt som jeg er..

.."Jeg styrer, så kan du padle"

Vi gikk litt rundt og prøvde her og der, men vinden jagde oss bort til lesida av øya, men først måtte vi bare en tur innom spissen, for i strømmen der var jeg sikker på at det stod SØ. Og rett hadde jeg!



Roger stod der og ante fred og ingen fare, og like inne ved land tok sjøørreten. Den var riktig pen og blank, og veide nøyaktig 9hg.  Men uansett hvor pen den var så endte den sine dager som middagsmaten vår, og godt smakte den også.

Årets første SØ for Roger


Det skulle li utpå litt før Vimmsa hadde fått varmet seg såppas opp at hun husket kunsten med å fange SØ, men når hun først var i siget beit de jammen på å :)

Vimmsefisk! Legg merke til at den er større en Rogers ;)
Etter at vi hadde tatt hver vår pene fisk for dagen holdt vi oss til småfisk.

Nye slipset jeg skaffet Roger ;)

 Neste dag blåste det enda kraftigere enn dagen før, og uansett av hvilken side på øya vi gikk, stod vinden rett imot, men fiske skulle vi. Vi kjent et par småfisk, men de klarte tydligvis ikke å bite over flua, for de satt ikke (vi fiska stort sett med tanglopper eller små reker).

Vi kunne ikke gi oss før vi hadde tatt fisk, så vi travet rundt på øya, til vi endte på gromplassen fra gårsdagen, før vi fikk fast fisk, men da beit de jaggu å. Drøssevis av småfisk seinere ble det tid for middag.

Det stod pannekaker på menyen. Det tok noen forsøk før de begynte å bli pannekakete i formen..å steke pannekaker i stormkjøkkenpanne er ikke så greit ved første forsøk, men godt smakte de!

Kokka!
Da vi hadde andre forpliktelser neste dag var det bare å pakke ned leieren og sette seg i kanoen og padle hjem før vinden økte alt for mye i styrke. Det kom noen skikkelige kast mens vi padla, men det gikk mye bedre enn jeg hadde trodd. (bildet er fra le-siden)

Pakket og klar til å padle hjem

Vi kom helskinnet fram og er klare for  nye fiske-eventyr :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar